entitats 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23     altres
DIVENDRES 14
TOC A LA FESTA- PREGÓ

plaça de les navas

CONSELL DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL DEL POBLE-SEC
Seguici inaugural de les entitats de cultura tradicional catalana, acompanyat d’un compàs musical. Aquest seguici anuncia el començament de la Festa Major, i dóna pas al pregó.
19.45 h Concentració de les entitats de cultura popular i tradicional a la església de santa Madrona, copatrona de Barcelona
20.15 h Inici del cercavila festiu

20.45 h Mostra de cultura popular catalana (bastoners, bestiari, castells, cors muts, diables, gegants i sardanes) plaça de les navas

Recorregut: Esglèsia de santa madrona, Blai, Concordia, Olivera i Plaça Navas

21.00 h Pregó de Festa Major a càrrec de: Xavier Theros

El 2017 guanya el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la ‘La fada negra’, un ‘thriller’ històric ambientat a la Barcelona de 1843. de

Theros està acostumat a excavar els arxius per treure’n llibres tan interessants com 'La Sisena Flota a Barcelona' (La Campana, 2010) o 'Barcelona a cau d’orella' (Comanegra, 2013).

També s’ha capbussat en la seva pròpia memòria per reconstruir la ciutat que va viure de petit, i el resultat també ha estat remarcable: Tots els meus carrers va aparèixer a Comanegra el 2014.

Acostumat a les reinvencions –es va donar a conèixer a finals dels 90 al costat de Rafael Metlikovez, amb qui formaven Accidents Polipoètics, un tàndem divertidíssim que no defugia la crítica social.

Theros ha convençut el jurat del Josep Pla amb una història que passa a la Barcelona de 1843 protagonitzada per Llàtzer Llampades, un antic capità de vaixell marcat per un naufragi i reconvertit en policia en un entorn revolucionari. “La Barcelona del llibre és la de la de la revolta de la Jamància –explica–. "És un dels molts episodis que han quedat oblidats i dels quals gairebé ningú no n’ha escrit res”. 

21.20 h cloenda amb l'actuació de "EL PARAIGUA" i castell de focs